Algemeen

Theatervoorstelling de verkeersplaneet op 28 Mei bij OPB Hendrik Wester

Oude Pekela- De Verkeersplaneet is een theatervoorstelling voor groep 3 en 4. De pop Spacy komt van de verkeerde planeet en heeft namens zijn Minister President maar één missie en opdracht: hij moet met behulp van de kinderen op aarde zijn planeet in echte verkeersplaneet veranderen.

- advertentie - 

Op de verkeerde planeet zijn namelijk helemaal géén regels, verkeerslichten, oversteekplaatsen, verkeersborden, rijbanen enz. De pop Spacy en een vertegenwoordigster van onze planeet aarde spelen samen diverse korte scènes. In iedere scène komt een belangrijke verkeerssituatie naar voren. Zoals op de fiets voorrang verlenen, oversteken op zebrapaden, gordelgebruik in de auto en spelen in de woonwijk. Uiteindelijk heeft Spacy genoeg kennis om de verkeerde planeet te veranderen in een ‘verkeersplaneet’. Deze voorstelling is een combinatie van poppentheater en doe-activiteiten, zoals het spel ‘Ren je bord’.

Ren je bord
Na afloop van het poppentheather spelen de kinderen samen met Spacy het spel “ren je bord”. De kinderen moeten vragen over verschillende verkeersborden beantwoorden. Bijvoorbeeld: “je mag hier niet borden”, “je moet hier borden”, “pas op borden” en “kijk hier borden”. De kinderen moeten dan naar het juiste verkeersbord rennen.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close