Algemeen

Isolatie offerte voor alle inwoners van Pekela

Pekela – Alle inwoners uit de gemeente Pekela kunnen vanaf vandaag gratis een vrijblijvende offerte opvragen voor isolatie van hun woning. Isolatiebedrijf Groningen hoopt op deze manier bij te dragen aan het verminderen van de energiearmoede in de gemeente.

- advertentie - 

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) leefden er in 2019 ongeveer 550.000 Nederlandse huishoudens in energiearmoede. Energiearmoede is het niet of nauwelijks kunnen betalen van de energierekening vanwege een te laag inkomen of een te hoge energierekening. En door de stijgende energieprijzen is het aantal mensen dat in energiearmoede leeft sindsdien waarschijnlijk alleen maar verder toegenomen.

Pekela kent meeste energiearmoede
Uit cijfers van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) blijkt dat de gemeente Pekela de meeste energiearmoede van het land kent. Volgens het onderzoeksinstituut woont 13,7 procent van de inwoners van de gemeente Pekela in een slecht geïsoleerde huur- of koopwoning. Daarom biedt Isolatiebedrijf Groningen inwoners gratis een vrijblijvende offerte aan voor isolatie in Pekela.

Gratis en vrijblijvende isolatie offerte
Inwoners van Pekela die benieuwd zijn naar de kosten van onder andere dakisolatie, spouwmuurisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie, kunnen gratis en vrijblijvend een aanvraag doen. Dat betekent dat men dus nergens aan vast zit en hun woning dus niet hoeft te laten isoleren. Een offerte opvragen duurt slechts 1 minuut en men ontvangt daarna binnen 2 werkdagen een overzicht met de prijzen via e-mail.

Veel Groningse gemeenten in top 20
Pekela is overigens niet de enige Groningse gemeente die te maken heeft met energiearmoede. In de top 20 van Nederlandse gemeenten staan maar liefst 7 gemeenten uit Groningen: Pekela, Westerwolde, Oldambt, Stadskanaal, Eemsdelta (Appingedam en Delfzijl), Veendam en Midden-Groningen. De gemeente Groningen, Westerkwartier en Eemsdelta (Loppersum) kennen de minste energiearmoede in de provincie.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close