Algemeen

Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela- De aannemer start met werkzaamheden aan verschillende op- en afritten op het traject Veendam – Nieuwe Pekela. Daarom is de N366 Veendam – Nieuwe Pekela volledig afgesloten in het weekend van 24-27 mei. Daarna blijven verschillende op- en afritten afgesloten vanwege de werkzaamheden.

- advertentie - 

De werkzaamheden aan de op- en afritten bij de Tonckelweg bij Veendam en bij Pekela worden gelijktijdig uitgevoerd. Door deze afsluitingen gelijktijdig te plannen, ondervinden bewoners en weggebruikers minder lang overlast van de werkzaamheden. Er gelden daardoor wel langere omleidingsroutes.

24 – 27 mei: weekendafsluiting N366 Veendam-Nieuwe Pekela

Van vrijdag 24 mei 18.00 uur tot maandag 27 mei 6.00 uur is de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela afgesloten voor al het verkeer.

  • Op- en afritten Tonckelweg zijn dan afgesloten.
  • Op- en afritten Pekela zijn dan afgesloten, behalve de oprit vanaf Pekela (aansluiting N367) richting Stadskanaal; die blijft open.
  • Aansluiting Pekela Zuid blijft geheel open.

27 mei – 7 juli: afsluiting op- en afritten bij Veendam, Nieuwe Pekela en Pekela-Zuid; afsluiting Drieborghweg vanaf 10 juni

Vanaf 27 mei tot 7 juli blijft een aantal op- en afritten dicht, namelijk:

  • Noordelijke op- en afrit van de Tonckelweg bij Veendam (Ommelanderwijk / Zuidwending) is volledig afgesloten. De zuidelijke op- en afrit blijft open.
  • Zuidelijk op- en afrit bij Pekela (kruising N367) is volledig afgesloten. De noordelijke op- en afrit blijft open.
  • Op- en afrit bij Pekela-Zuid is volledig afgesloten.

Daarnaast is de Drieborghweg in Veendam vanaf 10 juni afgesloten voor het verkeer, vanwege werkzaamheden.

Omleidingsroutes

Tijdens de afsluitingen gelden omleidingsroutes. Die routes worden met gele borden langs de weg aangegeven. De omleidingen zijn niet de kortste routes. Sommige kortere routes zijn namelijk niet geschikt voor het extra verkeer, bijvoorbeeld omdat er woningen met uitritten zijn en langzaam rijdend verkeer is. Door de werkzaamheden te combineren, de oprit bij Pekela-Zuid volledig af te sluiten en doordat er gelijktijdig werkzaamheden aan de Drieborghweg plaatsvinden, wordt sluipverkeer ontmoedigd.

Bewonersbijeenkomst

De provincie, gemeenten en aannemer organiseren een inloopbijeenkomst waarin bewoners geïnformeerd worden over de werkzaamheden en de afsluitingen. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 20 mei van 18.00 – 20.00 uur in dorpshuis De Wending (Zuidwending 199, Veendam). Iedereen die meer informatie wil over de werkzaamheden is van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close