Algemeen

N366 Pekela – Alteveer gestremd wegens werkzaamheden

Pekela – De N366 is vijf weken gestremd tussen de afslag Oude Pekela/Nieuwe Pekela Noord (de aansluiting met de N367) en Alteveer. De afsluiting begint dinsdag 2 juni om 06.00 uur en duurt tot maandag 6 juli 07.00 uur. De afsluiting is nodig vanwege het verbreden van de rijbaan, het aansluiten van de nieuwe op- en afritten bij Pekela-Zuid en het vervangen van geluidsschermen. Het verkeer tussen Veendam en Stadskanaal wordt omgeleid via Gieten (N33 en N34). Voor de meeste weggebruikers betekent dit een extra reistijd van 20 tot 25 minuten.

- advertentie - 

Omleidingsroutes
Deze lange stremming heeft grote invloed omdat er geen korte omleidingsroute is die geschikt is voor het verkeer van de N366. Dit betekent flink omrijden voor verkeer tussen Veendam en Stadskanaal. Op onderstaande kaart wordt de omleidingsroute weergegeven.

Stremming onderliggend wegennet
Voorafgaand aan deze grote stremming voert de aannemer werkzaamheden uit aan omliggende wegen. Daarom is in Nieuwe Pekela de aansluiting Kruiselwerk – Ommelanderweg – Onstwedderweg tot en met 29 mei afgesloten voor verkeer. Het is in deze periode daarom niet mogelijk om via de Ommelanderweg en de Onstwedderweg naar het Pekelder Hoofddiep te rijden.

N366
De provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel was jarenlang één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. De geplande werkzaamheden in juni/juli zijn de afsluiting van een lange periode van werkzaamheden om de verkeersveiligheid sterk te verbeteren. Naar verwachting is de weg eind 2020 helemaal klaar.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close