Op stap

Tocht om de Noord 2019

Regio- Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 vindt het populaire wandelevenement Tocht om de Noord plaats in de Veenkoloniën. Dit evenement loopt ook door Pekela.

- advertentie - 

Het succes van dit evenement is voor een groot deel afhankelijk van een brede programmering. De gemeente roept inwoners, verenigingen, stichtingen, monumentenhouders etc. op om hieraan deel te nemen.

‘Adem de sfeer van het industriële erfgoed’
Honderden zeeschepen, tientallen scheepswerven en karton- en zetmeelfabrieken. We spreken over de Groninger Veenkoloniën van de 19de eeuw. Veel ervan is verdwenen, maar de sporen zijn er nog zichtbaar. Een tweedaagse wandeltocht langs en door oude fabrieken in Groningen die is opgericht door tientallen ondernemers.

Pekela ontdekken en ervaren
Het ontdekken en ervaren van een wijk, dorp of stad doe je door gebruik te maken van al je zintuigen. Daarom willen we de gemeente Pekela in de breedste zin van het woord laten zien aan onze bezoekers. Heeft u een bijzonder gebouw die u hiervoor beschikbaar kunt stellen? Kunt u een vertelling organiseren, of een muziek- of toneelvoorstelling? Geef uw ideeën door! Dat kan via activiteiten@todn.nl.

Meer informatie? Kijk op www.tochtomdenoord.nl.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close