Op stap

Pinksterweekend: particuliere tuinen rondom Winschoten open

Oude Pekela – In het weekend van 8-10 juni zijn weer vele particuliere tuinen rondom Winschoten te bezichtigen tijdens de Groei en Bloei Open Tuinen Estafette. Dit jaar doen maar liefst 19 tuinen mee, waarvan twee net over de grens in Duitsland. Veel tuinen doen ook mee met het landelijke Groei en Bloei Open Tuinen Weekend van 15 en 16 juni. Kijk op www.opentuinenestafettegroningen.nl , afdeling Winschoten voor adressen, openingsdagen en een kaart waarmee u een route langs meerdere tuinen kunt plannen.

- advertentie - 

Oost-Groningen telt vele enthousiaste tuiniers. Een aantal van hen wil het plezier in tuinieren graag delen met andere inwoners. Dit gebeurt jaarlijks tijdens de Open Tuinen Dagen van Groei en Bloei. De deelnemende tuinen van leden van Groei en Bloei zijn dan tussen 10 en 17 uur kosteloos te bezichtigen. In sommige tuinen zijn ook plantjes of versnaperingen te koop of is kunst te zien.

Dit jaar zijn er bij de Groei en Bloei afdeling Winschoten drie tuinen voor het eerst te bezichtigen: de tuin van Bernard en Ineke Aukes in Scheemda, de tuin van Anja Oudhof-Zijl in Oostwold en die van Inge Dekker en Herman Offereins aan het Bronsveen in Oude Pekela.

De tuinen verschillen in grootte, stijl en beplanting. Op de website vindt u hierover korte informatie. Ook staan de tuinen daar aangegeven op Google maps, zodat u een (fiets)route langs meerdere tuinen kunt plannen. Let op: niet alle tuinen zijn alle dagen open, dit staat per tuin vermeld. Groei en Bloei wenst u veel inspiratie en kijkplezier!

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close