Algemeen

Rabobank Stad en Midden Groningen verdeelt ton onder 190 vereniging en stichtingen

Groningen- Rabobank Stad en Midden Groningen heeft woensdag in EM2 in Groningen de uitkomst bekendgemaakt van haar Clubkas Campagne. De bank verdeelt in totaal 100.000 euro onder 190 deelnemende verenigingen en stichtingen.

- advertentie - 

Rabobank Stad en Midden Groningen geeft als coöperatie een deel van haar winst terug aan de maatschappij. De leden bepalen welke verenigingen vanuit de Rabobank Clubkas Campagne worden ondersteund én voor welk bedrag. In totaal zijn begin mei bijna 15.000 stemmen uitgebracht.

Binnen de Rabobank Clubkas Campagne worden vier categorieën onderscheiden:

  • Natuur, milieu en overig
  • Sport
  • Kunst en Cultuur
  • Maatschappij en Educatie

Cheque van Erben Wennemars
De top 3 van iedere categorie kreeg op het podium een cheque uit handen van oud-schaatser (en gastspreker) Erben Wennemars.

Voedselbank Stad Groningen kreeg de meeste stemmen in de categorie ‘Natuur, milieu en overig’. Dit levert de voedselbank € 2.205 op.

De Jonge Onderzoekers uit Groningen kreeg de meeste stemmen in de categorie ‘Maatschappij en Educatie’. De stichting krijgt € 1585 uit de Rabobank Clubkas.

In de categorieën ‘Muziek, Kunst en Cultuur’ en ‘Sport’ gingen de meeste stemmen naar respectievelijk Het Nationaal Bus Museum in Hoogezand en Zwembad De Tobbe in Slochteren.

Stichting De Toverboom uit Hoogezand kreeg een extra prijs van 1000 euro. De Toverboom neemt kinderen die normaal gesproken niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan gratis mee op kamp.

Verenigingen en instanties uit Pekela

De Pekelder verenigingen en instanties vielen ook in de prijzen. Door stemmen van hun leden gingen ze allemaal met een mooi geldbedrag naar huis.

Dorpshuis De Riggel  € 655, Christelijke Muziekvereniging Excelsior € 795, Het Kapiteinshuis  € 760, Shantykoor De Scheepsjoagers € 510

Pekelder Boys € 655, Sc Pekela 2000 € 725, Scouting pekela € 800 ,V.V. Damacota € 540, Tennisclub Nieuwe Pekela € 320.

De volledige uitslag is hier te vinden.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close