Algemeen

Oprit Pekela-Zuid op de N366 per direct afgesloten

Pekela – De oprit Pekela-Zuid op de provinciale weg N366 in de richting van Stadskanaal is per direct afgesloten voor verkeer. Dit heeft de provincie Groningen besloten, nadat deze zomer ter hoogte van de aansluiting Pekela-Zuid meerdere ongevallen plaatsvonden. De noordelijke op- en afrit bij Pekela-Zuid was al gestremd voor verkeer in verband met de werkzaamheden aan de N366. De zuidelijke op- en afrit was nog open. Nu is ook daar de oprit afgesloten voor verkeer. De afrit vanuit de richting Veendam richting Pekela-Zuid is nog open voor bestemmingsverkeer.

- advertentie - 

Na een ongeval op woensdagmiddag 21 augustus tussen een vrachtwagen en twee personenwagens heeft de provincie per direct tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld. Het verkeer wordt zo spoedig mogelijk omgeleid via Alteveer.

Aanpassingen
Het verkeer kan geen gebruik meer maken van de oprit Pekela-Zuid richting Stadskanaal. De oprit richting Veendam werd al eerder afgesloten voor verkeer in verband met de wegwerkzaamheden op de N366.

Verkeer vanuit Pekela-Zuid wordt nu via de parallelweg langs de N366 omgeleid naar Alteveer. Vanaf Alteveer kan het verkeer doorrijden op de N366. Hiervoor wordt de parallelweg Pekela – Alteveer tijdelijk een eenrichtingsweg in de richting van Alteveer.

De afrit Pekela-Zuid blijft vanuit de richting Veendam alleen beschikbaar voor aanwonenden en bestemmingsverkeer. Vanuit de richting Stadskanaal blijft de afrit afgesloten.

Werkzaamheden N366
De provinciale weg N366 was jarenlang een van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. De provincie Groningen werkt samen met verschillende gemeenten, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close