Sport

V.V. Noordster weer vol in de race na overwinning op GAVC

Oude Pekela- Zondagmiddag was het voor het eerste elftal van Noordster alles of niets. Directe concurrent GAVC kwam op bezoek en met nog maar drie wedstrijden voor de boeg moest er gewonnen worden om zicht te houding op rechtstreekse handhaving. Bovendien wilden ze de nederlaag van vorige week wegspoelen. Het beloofde dus een spannende middag te worden en dat werd het ook. Uiteindelijk stapte Noordster geheel terecht als winnaar van het veld door een kopbal van Kees Dun: 1-0.

Na ongeveer een kwartier te hebben gevoetbald was daar de eerste grote kans van de wedstrijd. Maarten Koetje werd de diepte in gestuurd, maar zijn harde schot werd door de keeper tegen gehouden. Ook Kees Dun kon in de rebound niet de openingstreffer maken. Even later kon de aanvoerder een scherp aangesneden voorzet net niet het nodige tikje geven. Hoewel GAVC af en toe ook wel dreigend doorkwam, misten ook zij de precisie om tot echte kansen te komen. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd met daarbij een licht overwicht voor de Pekelders.

Nadat de finale van de penaltybokaal in de rust werd afgewerkt en de winnaars bekend waren, trapte men af voor de tweede helft. Na ongeveer een kwartier te hebben gevoetbald, kreeg GAVC op de rand van de zestien een schietkans, maar Damy Sinot kon eenvoudig oprapen. Daarna bleven de Friezen dreigend, maar Noordster kon vaak relatief eenvoudig de angel eruit halen en bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Verdiend kwamen de Pekelders dan ook op voorsprong. Maarten Koetje ging op snelheid over de rechter flank en gaf een perfecte voorzet. Kees Dun, die niet bepaald bekend staat om zijn koptalent, kopte de bal beheerst en via de grond binnen: 1-0. Daarna bleef het spannend: GAVC zette aan, maar onder aanvoering van een sterk spelende Frank Davids gaven de mannen van Gerard Wiekens weinig weg. Noordster kwam middels de counter nog een aantal keren gevaarlijk door. In blessuretijd kregen de geelhemden toch nog dé kans op de gelijkmaker, maar de kopbal kon eenvoudig worden gevangen door de Pekelder goalie.

Door de terechte overwinning is de spanning onderin weer volledig teruggekeerd. Noordster stijgt twee plekken en alles ligt weer volledig open. Volgende week komt Bergum op bezoek. Als er dan weer een goed resultaat wordt geboekt, is rechtstreekse handhaving nog steeds mogelijk. Het belooft dus een spannende ontknoping van de competitie te worden!