Sport

V.V. Noordster pakt punt in Oost-Groningse derby

Winschoten- Voor de derde keer dit seizoen stond de derby van Oost-Groningen op het programma. De eerste editie werd met 1-0 door de Winschoters gewonnen, maar zoals bekend vervolgens weer ongeldig verklaard. Vandaar dat de wedstrijd zondagmiddag nogmaals moest worden gespeeld. Voor Noordster pakte dat goed uit, want dit keert pakten de Pekelders een punt: 1-1.

In de eerste helft waren grote kansen schaars. Hoewel beide ploegen op zoek gingen naar de openingstreffer, ging het creëren van mogelijkheden moeizaam. WVV was vanuit corners dreigend en had daarnaast een aantal schietkansen. Noordster probeerde via het spelen van de lange bal gevaarlijk te worden, maar Kees Dun was ongelukkig in de afronding. Aaron Meijerhof kreeg nog een schietkans, maar de goalie van WVV kon eenvoudig oprapen. De roodzwarten claimden niet veel later een goal, maar de inzet die vanuit een hoekschop tot stand kwam, werd door Damy Sinot op de doellijn gestopt. Hoewel een enorme batterij aan corners volgde, wisten de Winschoters niet te scoren. Ook niet toen Damy Sinot een inschattingsfout maakte. De Winschoter aanvaller leek hierdoor te gaan scoren, maar had daarvoor eerst de bal over de achterlijn gedribbeld. Er werd dan ook met de brilstand gerust.

Na ongeveer een kwartier te hebben gevoetbald, kwam de tweede helft tot leven. Eerst bracht Damy Sinot redding bij een vrije trap van Haaijer. Geholpen door Maarten Koetje kon de bal worden weggewerkt. De rappe middenvelder was nog geen halve minuut later de gevierde man bij Noordster. Van zo’n twintig meter afstand bedacht Koetje zich niet, liet de bal nog even stuiteren en knalde het leer vol in de rechter bovenhoek: 0-1. De vreugde was groot aan de Pekelder kant aangezien de belangen ook groot zijn. Des te vervelender was het dat WVV een discutabele strafschop kreeg. De scheidsrechter, die bepaald niet in het nadeel van de Winschoters floot deze middag, zag niet dat Gradus Abbas onderuit werd getrokken. Dat de Pekelder verdediger zodoende de bal tegen zijn hand kreeg, werd wel opgemerkt en een penalty volgde: 1-1. De mannen in het blauw stalen vervolgens de show door ook nog trainer Gerard Wiekens naar de kant te sturen. Daarna waren beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar door onnauwkeurigheid aan beide kanten bleef die treffer uit. WVV schoot te wild of was te egoïstisch aan de bal. Noordster maakte in de omschakeling juist verkeerde keuzes. Beide ploegen stapten zodoende met een punt van het veld af.

Al met al was een gelijkspel terecht gezien het spelbeeld. De manier waarop WVV echter aan het doelpunt werd geholpen, zorgde er wel voor dat de Pekelders met een dubbel gevoel van het veld gingen. Desondanks hebben de mannen van Gerard Wiekens nog steeds goede kansen om rechtstreekse handhaving af te dwingen. Volgende week staat er dan ook een belangrijke pot op het programma: de wedstrijd tegen naaste concurrent Stadspark zal dan worden uitgevoetbald.