Sport

V.V. Noordster helpt Stadspark aan overwinning

Oude Pekela- Hoewel er af en toe wat donkere wolkjes boven Oude Pekela hingen, bleef het zondagmiddag droog. Spreekwoordelijk was er wel sprake van een donkere wolk, want een slecht optreden van Noordster zorgde ervoor dat de Pekelders de wedstrijd die gewonnen moest worden niet wisten te winnen: 1-4.

Een paar maand geleden waren de eerste dertig minuten van de wedstrijd al gespeeld, maar destijds viel de scheidsrechter bij een 1-1 tussenstand geblesseerd uit. Zodoende dat vanmiddag de wedstrijd werd uitgespeeld en dat de eerste helft uit slechts vijftien minuten bestond. In deze vreemde en uiterst korte eerste helft durfden beide ploegen nog niet echt te voetballen. De bal werd over en weer wat naar voren getrapt, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Het enige noemenswaardige was een snelle actie van Maarten Koetje op het middenveld, waarbij Stadspark moest ingrijpen met een gele kaart als gevolg. Er was dus nog maar weinig tot niets gebeurt en de scheidsrechter kon alweer fluiten voor de rust. Een vreemde situatie, maar regels zijn regels.

Zodoende werd er rond 14.25 uur afgetrapt voor de tweede helft. In deze helft was Noordster niet scherp en met name achterin rommelde het van alle kanten. Zo werden verschillende corners niet weggewerkt en toen de bal nogmaals werd voorgezet door Stadspark kon één van de zwarthemden geheel vrijstaand binnen koppen: 1-2. Niet veel later werd dit min of meer herhaald. Vanuit een vrije trap konden de Groningers wederom kinderlijk eenvoudig binnen koppen: 1-3. Noordster werd dus door de lucht afgetroefd, terwijl Stadspark opvallend genoeg niet eens over hele lange jongens beschikte. Juist de Pekelders hadden gemiddeld genomen meer lengte in de ploeg. Af en toe leverde dit ook voor Noordster mogelijkheden op. Ronald Paans kopte bijvoorbeeld de bal breed naar Aaron Meijerhof, maar laatstgenoemde kon van dichtbij de bal niet het laatste zetje geven. Even later kon ook Ronald Paans al koppend niet de bal de juiste richting geven toen Kees Dun een vrije trap indraaide. Kansen voor de aansluitingstreffer waren er dus wel, maar de bal viel telkens net niet goed. Aan de andere kant werd Stadspark niet voor het eerst deze middag aan een cadeautje geholpen. Geklungel en miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat keeper Damy Sinot mis zat en de Stadjers kregen de 1-4 in hun schoot geworpen. Om de eer te redden werd Maarten Koetje nog de diepte ingestuurd, maar de Pekelder middenvelder stuitte op de Groningse goalie. Diezelfde keeper moest even later ook nog redding brengen op een vrije trap van Kees Dun, maar gescoord werd er deze middag niet meer door Noordster.

Al met al een slechte middag voor Noordster. Het was namelijk niet Stadspark dat goed voetbalde, maar Noordster dat hen de goals cadeau deed. Als de tegenstander beter is dan is er vaak nog wel met een nederlaag te leven, maar als je het zelf weggeeft dan komt een verliespartij hard aan. Zeker als je dan de resultaten van de concurrentie ziet, want Noordster heeft de rode lantaarn inmiddels weer overgenomen van Nieuw Buinen. Toch is er ook nog hoop, want met nog drie wedstrijden te gaan en een thuiswedstrijd tegen directe concurrent GAVC voor de