Op stap

Opening Miniatuurpark bij Landgoed Tenaxx in Wedde door Hans Wiegel

Wedde- Op zaterdag 6 april wordt Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ geopend door Hans Wiegel. Vanaf 11:00 uur is het park open en om 12:00 uur verricht Hans Wiegel de opening.

- advertentie - 

Het nieuwe miniatuurpark bevat bijna 80 schaalmodellen van karakteristieke huizen, torens, molens en andere bouwwerken uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Bijvoorbeeld: de Martinitoren, de Menkemaborg, de Burcht van Wedde, station Groningen, Klooster Ter Apel, een Hunebed, Ja-knikkers uit Schoonebeek, Franeker, de Waterpoort van Sneek, de kerk van Wieuwerd (inclusief mummies!) en vuurtoren de Brandaris.

Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ is gelegen op het terrein van Landgoed Tenaxx in Wedde. Het vormt een apart park naast het Dinopark en Bomenpark (arboretum). De miniaturen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat in 1989 ook door Hans Wiegel werd geopend en bestond tot 2007. Daarna zijn de miniaturen 10 jaar bewaard in een loods en in 2018 verkocht aan Landgoed Tenaxx. De miniaturen, die ernstig beschadigd waren, zijn gerestaureerd. Ook de speeltoestellen en het oude dieseltreintje zijn hersteld. Er zijn rails gelegd en je kunt met het treintje een rit maken over het landgoed. Bij de entreeprijs zijn onbeperkt frietjes, snacks en ranja inbegrepen. Wil je zowel het Dinopark als het Miniatuurpark bezoeken? Dan zijn er extra voordelige combitickets verkrijgbaar.

Foto’s: Ingezonden

 

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close