Op stap

Leerlingen uit Nieuwe Pekela bezoeken ouderen

Nieuwe Pekela- In Nieuwe Pekela gaan leerlingen van C.B.S. Groen Van Prinsterer op 15 april om 10.00 uur naar Woonzorgcentrum Clockstede.

- advertentie - 

Met Pasen worden opnieuw ruim 17.000 pakketjes verspreid onder ouderen. Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen de paasattentie thuis bij zelfstandig wonende ouderen. Leerlingen van basisscholen delen de pakketjes persoonlijk uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé omgeving. Het pakketje van de Riki Stichting is meer dan alleen een leuke attentie: alle leerlingen en vrijwilligers geven een beetje van hun tijd en aandacht aan die ander als ze het pakket uitdelen. Dit persoonlijke contact is een waardevolle ervaring voor beiden.

Sinds 2007 organiseert de Riki Stichting deze bijzondere paastraditie waarbij jong en oud elkaar ontmoet. In de verzorgingscentra wordt er rondom het uitdelen van de pakketjes nog een leuke activiteit georganiseerd zoals samen ontbijten, paasstukjes maken of liedjes zingen. Samen een activiteit doen verbindt en geeft veel plezier.

Herhaalde aandacht
Elk seizoen organiseert de Riki Stichting door het hele land activiteiten om positieve
aandacht te geven aan ouderen. Zij wil tevens mensen enthousiasmeren om ook iets te doen
voor ouderen in hun omgeving.

Een telefoontje, even langsgaan of iemand uitnodigen samen iets te gaan doen; het zijn kleine
gebaren die voor ouderen van grote waarde zijn. Welke oudere uit uw omgeving gaat u wat
extra aandacht geven? Een beetje aandacht voor elkaar doet zoveel goed!

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close