Algemeen

Wegwerkzaamheden op- en afritten Pekela en Pekela-Zuid

Nieuwe Pekela – Vanaf 28 september verandert de verkeerssituatie bij Pekela op de provinciale weg N366. De zuidelijke op- en afrit van de N366 bij Nieuwe Pekela gaat op dat moment weer open. De noordelijke op- en afrit Pekela gaat nu dicht voor werkzaamheden aan het laatste stuk weg tussen Veendam en Pekela. Tegelijk starten werkzaamheden op het traject Pekela – Alteveer voor de ongelijkvloerse kruising bij Pekela-Zuid. De afrit Pekela-Zuid gaat daarom vanaf 1 oktober volledig dicht.

- advertentie - 

Tussen Veendam en Pekela rijdt het verkeer vanaf 28 september gedeeltelijk over de nieuwe rijbanen. Tot en met 22 november rijdt het verkeer hier enkelbaans, om de werkzaamheden aan de middenberm af te maken.

Op- en afritten Pekela
De noordelijke op- en afrit Pekela (kruising N367) is van 28 september t/m 22 november volledig afgesloten. De zuidelijke op- en afrit is vanaf 28 september weer open voor verkeer. In deze periode wordt de parkeerplaats van het Total Tankstation aan de noordzijde van de N366 geasfalteerd en de op- en afritten worden vernieuwd. Het Total Tankstation is van 28 september t/m 22 november dicht.

Verkeer vanuit Veendam naar Pekela kan weer via de zuidelijke op- en afrit rijden. Voor het verkeer vanuit Pekela richting Veendam is er een korte omleiding via Alteveer, dit is de oranje route op onderstaande kaart. Verkeer vanuit Stadskanaal naar Pekela moet omrijden via de rotondes nabij de N33 bij Veendam, zie hiervoor de groene route op de kaart.

Op- en afrit Pekela-Zuid
De op- en afrit bij Pekela-Zuid is volledig afgesloten van 1 oktober 2019 tot september 2020. In deze periode werkt de aannemer aan de ongelijkvloerse kruising en de verbreding van de weg Pekela – Alteveer. Wie naar Pekela-Zuid wil, moet de omleiding via de op- en afrit Pekela volgen.

Omleidingsroutes
De omleidingsroutes zijn met gele borden langs de weg aangegeven. Deze routes zijn de snelste routes en zijn geschikt voor extra verkeer. Waar nodig worden er op andere routes maatregelen genomen om sluipverkeer tegen te gaan. Volg voor de snelste route de omleidingsborden langs de weg en niet uw navigatie.

Bewonersbijeenkomst Pekela – Alteveer
Op donderdag 3 oktober is er een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden, planning en bereikbaarheid op het traject Pekela – Alteveer. Belangstellenden zijn van 15:00 tot 19:00 uur welkom in Ontmoetingscentrum “de Kiepe” Meidoornlaan 88 in Nieuwe Pekela. Medewerkers van de aannemer en provincie Groningen zijn aanwezig om een toelichting te geven.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close