Algemeen

Staatsbosbeheer wil Emergobos aantrekkelijker maken

Oude Pekela- Staatsbosbeheer wil met de Pekelder fietsclub Roegbainder Trappers een ATB-route aanleggen in het Emergobos bij Oude Pekela. Dit om de plek aantrekkelijker te maken.

- advertentie - 
Slechte imago
De fietsroute moet er voorzorgen dat het bos voor een aantal recreatiegroepen interessanter wordt. Het bos staat nu vooral bekent als ‘homobos’.
Een woordvoerder van Staatsbosbeheer laat tegen over DVHN weten dat ze het imago onterecht vind. Ze weet van de verhalen die er rondgaan, maar zegt dat er bij haar organisatie nooit een concrete melding is binnengekomen van mensen die overlast ervaren. ,,Ik reageer altijd als dat weer geroepen wordt: mensen klop bij de politie aan en doe aangifte. Maar ook bij de politie komen hierover geen meldingen binnen.”
Buurtapp
Omwonenden hebben vaak hun zorgen geuit bij  de gemeente Pekela en Oldambt wie eigenaar is van het grond, zo is er een whatsapp groep gestart door buurtbewoners om elkaar op de hoogte te houden van wat er zich rond om het bos afspeelt. Er is ook een parkeerverbod afgegeven.

De Jong zegt op haar beurt dat Staatsbosbeheer meer te doen heeft met mensen die de parkeerplaats bij het bos als illegale dumpplaats van afval gebruiken. ,,Daarom hebben we er ook een slagboom geplaatst. Dat was niet om mannen te weren.”

Onderhoud en beheer
De Jong is blij dat er nu een initiatief ligt van de fietsclub om een route in het bos uit te stippelen. Binnenkort gaat De Jong met enkele leden van de club door het bos rijden om te kijken hoe groot het rondje moet worden. Het liefst ziet ze dat de route niet tot het Emergobos beperkt blijft. Het plan staat in de kinderschoenen. Over onderhoud en beheer moet nog gesproken worden.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close