Algemeen

Scoor een Boek een groot succes

De leerling pakt een boek, hij rent naar zijn tafeltje, passeert een andere leerling, begint te lezen en jaaa: hij scóórt! Hij heeft het boek helemaal uit! En hij is niet de enige! Op basisscholen in de provincie Groningen deden de afgelopen weken een heleboel leerlingen uit groep 5 en 6 mee met Scoor een Boek!: een leesbevorderingsproject van Biblionet Groningen, Biblionet Drenthe en het Groninger Forum. Tijdens het project worden de Groningse leerlingen door FC Groningen-speler Michael Breij aangespoord om zo veel mogelijk boeken te lezen.

- advertentie - 

Scoor een Boek! op school én thuis
Boeken scoren kan overal! Op school houden leerlingen op een poster bij hoeveel boeken er zijn gelezen, maken ze een basisopstelling met de elf mooiste boeken en geven ze elkaar ‘voorzetjes’: leestips. Via filmpjes moedigde FC Groningen-speler Michael Breij de Groningse leerlingen dit jaar fanatiek aan. Thuis kunnen leerlingen sinds dit jaar ook meedoen met de Scoor een Boek! Thuiseditie voor het hele gezin! Boekenfitness, live verslag doen van een alledaagse activiteit of zoveel mogelijk woorden verzinnen met dezelfde beginletter: door wekelijks minstens drie opdrachten uit te voeren kunnen de gezinsleden samen gouden ballen verdienen. Bovendien gaan ze onderling de strijd met elkaar aan. Wie voert de opdrachten het beste uit en scoort de meeste punten?

Groot succes
Scoor een Boek! is niet alleen in de provincie Groningen, maar ook landelijk een groot succes. Voetballers van maar liefst twaalf verschillende Nederlandse voetbalclubs moedigen de in totaal 14.000 deelnemende leerlingen aan.

een Boek! is niet alleen in de provincie Groningen, maar ook landelijk een groot succes. Voetballers van maar liefst twaalf verschillende Nederlandse voetbalclubs moedigen de in totaal 14.000 deelnemende leerlingen aan.

Na wekenlang intensief lezen wordt Scoor een Boek! in de week van 13 tot en met 17 mei feestelijk afgesloten. Tijdens gezellige sportdagen in verschillende regio’s worden de regionale eindscores bekendgemaakt. Hoeveel boeken hebben de leerlingen samen gelezen?

Uitslag
De leesactie ‘Scoor een Boek!’ is een groot succes. Maar liefst 1.533 boeken werden er gelezen door basisschoolleerlingen in de gemeente Pekela. Burgemeester Jaap Kuin mocht dit bekend maken en besloot gezellig een balletje mee te trappen tijdens de afsluitende sport- en spelochtend aan de Langeleegte in Veendam.

De Zevensprong uit Oude Pekela scoorde buitengewoon goed deze ochtend. Zij wonnen een door de spelers van FC Groningen gesigneerde bal.

Foto’s: Facebook Gemeente Pekela

 

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close