Algemeen

Onderzoek voor fietsvriendelijke route tussen Winschoten – Oude Pekela

Oude Pekela/Winschoten- De fietsroute tussen Winschoten en Oude Pekela (langs de N972 ) is een van de drukste routes in de provincie die niet in de stad Groningen beginnen of eindigen. Daarom onderzoekt de provincie de mogelijkheden om deze route aan te pakken om er een doorfietsroute van te maken. Fietsers en inwoners van Winschoten en Oude Pekela kunnen hun mening geven en meedenken via een enquête.

- advertentie - 

In dit zogenaamde belevingsonderzoek kunnen fietsers en inwoners van Winschoten en Oude Pekela vragen beantwoorden over hoe vaak ze de route fietsen, wat hun vertrekpunt en bestemming is, waarom ze wel/niet voor de fiets kiezen en wat ze van het huidige fietspad vinden. Daarnaast zijn we benieuwd naar suggesties voor verbeteringen van de bestaande fietsroute en naar wat mensen stimuleert om vaker de fiets te pakken.

Enquête
In de week van 18 tot en met 22 maart gaan enquêteurs op pad om de fietsers op het fietspad tussen Winschoten en Oude Pekela (langs de N972) naar hun mening te vragen. Hebt u de enquêteurs op het fietspad gemist maar  wilt u wel uw mening geven en meedenken? Geen probleem, u kunt de enquête van 18 tot en met vrijdag 29 maart ook online invullen via tiny.cc/Doorfietsroute.  Het invullen kost maximaal 5 minuten en u maakt daarmee kans op een VVV-cadeaubon van € 50,-. De resultaten van het onderzoek zijn eind mei bekend.

Doorfietsroute
Doorfietsroute is de nieuwe gezamenlijke naam van fietspaden in de regio Groningen-Assen met specifieke kenmerken. Het is een fietspad met weinig of geen verkeerslichten en zoveel mogelijk voorrang op kruispunten. Deze brede en comfortabele fietspaden worden goed onderhouden en in de winter als eerste sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Dit zorgt ervoor dat fietsers prettig kunnen doorrijden. Doorfietsroutes zijn een goed alternatief voor de auto of de bus.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close