Algemeen

Noordelijke op- en afrit Pekela N366 weer open

Pekela – Vanaf vrijdagmiddag 22 november (18.00 uur) is de noordelijke op- en afrit Pekela van de provinciale weg N366 weer open. Het verkeer rijdt dan via de normale routes van Pekela naar Veendam en van Stadskanaal naar Pekela. In de dagen daarna rondt de aannemer de laatste werkzaamheden aan de weg tussen Veendam en Pekela af. Dinsdag 26 november worden alle rijstroken opengesteld en is de verdubbeling een feit.

- advertentie - 

Op vrijdagmiddag 22 november kan het verkeer vanaf 18.00 uur weer langs de noordelijke op- en afrit Pekela. Het verkeer rijdt dan tussen Pekela en Veendam over de nieuwe rijbanen, tijdelijk nog over een rijstrook. Vanaf 26 november kan het verkeer weer over twee rijbanen, met elk twee rijstroken en de maximumsnelheid is 100 kilometer per uur. De werkzaamheden aan de provinciale weg N366 tussen Veendam en Pekela zijn daarmee nagenoeg afgerond.

N366 Veendam – Pekela
Sinds oktober 2018 werd er tussen Veendam en Pekela gewerkt aan de verdubbeling van de N366. Dat was nodig vanwege de grote verkeersdrukte en om de verkeersveiligheid op het traject te verbeteren. De weg heeft nu twee rijbanen met ieder twee rijstroken. Aan weerszijden van de weg zijn de bermen verbreed en staan de bomen verder van de weg af. Op een aantal plekken plant de provincie Groningen nog nieuwe bomen.

Werkzaamheden Pekela-Zuid – Alteveer
Met het afronden van de werkzaamheden tussen Veendam en Pekela, komt het einde van de werkzaamheden aan de N366 in zicht. De komende maanden gaat de aannemer verder met het ongelijkvloers maken van de kruising Pekela-Zuid. En het verbreden van de weg tussen Pekela en Alteveer. Verkeer dat nu vanuit Veendam richting Stadskanaal rijdt, wordt ter hoogte van de afslag Pekela naar een baan geleid. Hier is de maximum snelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Zo sluit het verkeer goed aan op de tijdelijke verkeerssituatie bij Pekela-Zuid. De N366 is naar verwachting in september 2020 klaar.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close