Sport

VV Noordster draagt rode lantaarn over aan Nieuw Buinen

Nieuw Buinen- Op een zonnige zondagmiddag stond de degradatiekraker Nieuw Buinen – Noordster op het programma. Een potje waarbij veel op het spel stond, want wie zal na vanmiddag de rode lantaarn gaan dragen? Bij een overwinning voor de Pekelders zouden zij de laatste plaats overdragen aan Nieuw Buinen en in alle andere situaties zou de ploeg van Gerard Wiekens de laatst plaats in handen blijven houden. Het werd het eerste: 1-2 winst voor Noordster!

- advertentie - 

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel de roodwitten als de oranjehemden kregen wat mogelijkheden en er waren een paar dreigende situaties, maar echt grote kansen bleven uit. De gevaarlijkste mogelijkheden ontstonden uit vrije trappen. Zo moest de goalie van Nieuw Buinen redding brengen op een vrije trap van Kees Dun (zie filmpje) en aan de andere was het Damy Sinot die redding bracht op een inzet van de Drenten.

Vlak na de rust was het Noordster dat de score opende. Ronald Paans zette goed door aan de rechterkant en gaf de bal knap voor. De bal leek richting de goal te gaan, maar werd van de doellijn gehaald. Kees Dun was er echter als de kippen bij om de bal als nog binnen te werken: 0-1. De Pekelders leken daarna door te zetten, maar bij Nieuw Buinen kwam het besef dat het zo niet goed zou aflopen. De Drenthies gingen even aanzetten en er volgende direct een grote kans. De bal belandde echter op prachtige wijze op de lat. De 1-1 zat er dan ook aan te komen en die viel in de 72e minuut. Een droge knal belandde onder in de hoek. Noordster leefde daarna weer op en wilde toch echt die overwinning over de streep trekken. Dit lukte. Wederom was Ronald Paans aan de linkerkant ijzersterk en ondanks dat hij door twee man werd belaagd, schoof hij de bal linkers onder in de hoek: 1-2.

Al met al een spannende wedstrijd waarbij de Pekelders de gelukkigen van de middag waren. Dankzij de driepunter is Noordster van de akelige laatste plaats af, heeft de ploeg weer wat zelfvertrouwen getankt en zijn er opeens weer mogelijkheden om dit seizoen goed af te sluiten. Kortom, een zonnige, maar vooral succesvolle middag voor de mannen uit Oude Pekela!

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close