Algemeen

Locatie Berend Botje in Oude Pekela wordt snel aangepakt

Oude Pekela- Het terrein van de vroegere kleuterschool Berend Botje in Oude Pekela wordt binnenkort opgeknapt. Er komen in eerste instantie tien garageboxen. Daarna worden nog 24 gebouwd. Dat verklaarde eigenaar en initiatiefnemer Gerrie Winkels medio vorige week op het Pekelder raadhuis.

- advertentie - 

Het gemeentebestuur had hier een bijeenkomst georganiseerd omdat omwonenden van Berend Botje zich jarenlang hebben geërgerd aan de locatie. Met name zandverstuivingen, wateroverlast en afvaldumpingen bezorgden de mensen aan de Graaf Adolfstraat, de Hugo de Grootstraat en de Scheepvaartstraat hoofdbrekens. Dit kwam omdat de eigenaar en voordien de gemeente Pekela zich jarenlang niet om het terrein hebben bekommerd.

Vorige week werd tussen de in de raadzaal aanwezige aanwonenden en Winkels afgesproken dat begin april wordt begonnen met het volstorten van de inmiddels gelegde funderingen, waardoor zandverstuivingen niet meer mogelijk zijn. Daarna wordt zo snel mogelijk gebouwd. Ook wordt het terrein ontwaterd, met hekwerk beveiligd en komt er verlichting. De kans dat er ook weer bomen komen is aanwezig.

Winkels heeft vergunning voor de realisatie van 34 boxen. Ze mogen worden gebruikt om een auto te stallen en als opslagplaats. Bedrijfsmatig gebruik is niet toegestaan. De bewoners lieten vorige week weten deze keer wel vertrouwen te hebben in de afspraken die zijn gemaakt.

Bron: Het streekblad

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close