AlgemeenSport

Kunstgrasveld van WSS wordt zaterdag officieel geopend

Oude Pekela- Op zaterdag 6 april 2019 wordt het nieuwe korfbal kunstgrasveld voor korfbalvereniging WSS (Wij Spelen Sportief) in Oude Pekela feestelijk geopend en in gebruik genomen. De officiële openingshandeling wordt om 13.00 uur verricht door burgemeester Jaap Kuin.

- advertentie - 

Aanleiding

Korfbalvereniging WSS traint en speelt wedstrijden op natuurvelden op het M.J. Wageman Sportpark. Om bestaansrecht te behouden wil WSS graag beschikken over een korfbal kunstgrasveld. Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) verplicht korfbalverenigingen in de toekomst namelijk om hun wedstrijden op kunstgras te spelen.

Kosten aanleg

De realisatie van het kunstgrasveld heeft € 120.000,- gekost. WSS draagt als club zelf € 15.000,- bij en er is een subsidie van € 15.000,- verstrekt vanuit het LEADER-project dat de leefbaarheid en economie in Oost-Groningen stimuleert . Het resterende deel van € 90.000,- wordt door de gemeente gedekt uit de reeds geplande vervangingsinvesteringen renovatie sportvelden.

‘Verheugd over de toekomst’
Burgemeester Jaap Kuin: “Als college zijn wij verheugd met de aanleg van het kunstgrasveld voor korfbalvereniging WSS. Met het kunstgrasveld kan de club vooruit richting een mooie en sportieve toekomst. Dit is goed nieuws voor de korfbalsport in de gemeente Pekela.”

Programma opening

Korfbalvereniging WSS heeft voor de officiële opening een volledig programma opgezet waarbij de hele vereniging aan bod komt.

13.00 uur Officiële opening door burgemeester Jaap Kuin

14.00 uur Veld 1 Openingswedstrijd WSS 1 – Zwaluwen 1

Veld 2 Start mixtoernooi voor WSS 3 t/m WSS A1 en jeugdactiviteiten

15.30 uur Veld 1 WSS 2 – Zwaluwen 2

17.30 uur BBQ en verloting voor leden en genodigden

 

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close