Algemeen

Koud weekend op komst met zaterdag lokaal natte sneeuw

Landelijk- Het is koud voor de tijd van het jaar en zaterdag wordt de koudste dag. Met hooguit een graad of 7 is het dan circa 15 graden kouder dan afgelopen zondag. Toen werd het op veel plaatsen 21-22 graden. Komende zaterdag is het weerbeeld bovendien licht winters. Er is een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Hierbij is kans op hagel en natte sneeuw. Zondag blijft het waarschijnlijk droog en is het met 9-10 graden iets minder koud. In de loop van volgende week wordt het flink warmer.
Het is nu al vrij koud. De gebruikelijke middagtemperatuur half april is 11-14 graden, maar dit halen we tot en met zondag niet. Vanmiddag is het 7-11 graden, morgen wordt het nog slechts 7-9 graden. Ook komt het komende nachten op uitgebreide schaal tot vorst.
Kans op sneeuw, maar het zal niet blijven liggen
Zaterdag wordt het maximaal 7 graden. Daarbij waait er een matige, aan zee (vrij) krachtige, noordoostenwind. De gevoelstemperatuur komt maar net boven het vriespunt. In het westen schijnt de zon vaker dan in het oosten. Naast zon ontstaan enkele buien en daarbij is kans op hagel. In een intensere bui kan ook wat natte sneeuw tussen de regendruppels en hagelkorrels zitten. De sneeuw blijft niet liggen.
Zondag wordt het iets minder koud met 9-10 graden. Toch is het door de noordoostenwind ’s middags voor het gevoel slechts een graad of 5. Het blijft op de meeste plaatsen droog met in het westen meer zon dan in het oosten.
Eind volgende week behoorlijk warm
Na het weekend loopt de temperatuur geleidelijk op. Maandag is het nog 12-14 graden, donderdag kan het regionaal 20 graden worden. Er is veel ruimte voor de zon en er trekken enkele wolken over het land. Aanvankelijk is het droog, maar in de loop van de week neemt met name in het zuiden en zuidwesten de kans op een onweersbui toe.

- advertentie - 
- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close