Algemeen

Gemeente Pekela doet mee aan NLdoet

Op zaterdag 16 maart 2019 van 09.00 tot 12.30 uur steekt het college van b & w van de gemeente Pekela de handen uit de mouwen tijdens NLdoet! Burgemeester Jaap Kuin, wethouder Henk Busemann, wethouder Hennie Hemmes en wethouder Jaap van Mannekes dragen een steentje bij aan het opknappen van de buitenplaats van de kinderboerderij in Oude Pekela. NLdoet is één van de grootste vrijwilligersacties van Nederland.

- advertentie - 

 De klus
Het afgelopen jaar is er al behoorlijk wat werk verricht om de kinderboerderij er representatief uit te laten zien. Het pleintje buiten is nog niet onder handen genomen. Het doel is om een overkapping te maken waar de fietsen van medewerkers kunnen staan. Ook is het de bedoeling dat onder- en achter de overkapping het stuk grond wordt geëgaliseerd en betegeld. Op het betegelde pleintje komt een picknicktafel waaraan de medewerkers van de kinderboerderij in de zomer buiten kunnen zitten.  

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close