Algemeen

Bibberen op Bevrijdingsdag

Landelijk- Komende zondag, Bevrijdingsdag, is een dikke jas nodig. De maximumtemperatuur komt uit op 10-12 graden en de noordwestenwind maakt het voor het gevoel kouder. De gevoelstemperatuur ligt ‘s middags tussen 5 en 9 graden. Er trekken enkele buien over het land, maar in de middag komt er meer ruimte voor de zon. Dodenherdenking verloopt koud met circa 7 graden. Er waait een koude noordwester en er is kans op een winterse bui!

- advertentie - 
Een noordenwind blaast dit weekend koude lucht naar Nederland. Boven het Noordzeewater ontstaan gemakkelijk buien en deze buien trekken zaterdag van noord naar zuid over het land. Hierbij is kans op hagel en onweer. Ook natte sneeuw is niet uitgesloten.
Tijdens Dodenherdenking voor het gevoel amper boven 0
Tussen de buien door wordt het zaterdagmiddag hooguit 10 graden. De matige, aan zee (vrij) krachtige, noordwestenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van slechts 5 graden. ’s Avonds, tijdens Dodenherdenking, ligt de temperatuur op circa 7 graden en voelt het aan als een graad of 3. Vlak aan zee, bijvoorbeeld in de duinen van Wassenaar, is het dan voor het gevoel slechts 1 graad. Daarbij houdt de kans op een bui aan, maar is de buienkans wel veel kleiner dan overdag.
Minder buien, wel koud op de Bevrijdingsfestivals
Zondagmiddag wordt het met 10 graden aan zee tot 12 in het zuidoosten iets minder koud dan zaterdag. Er trekt op Bevrijdingsdag nog een aantal buien over het land, maar ze zijn minder in aantal en intensiteit dan zaterdag. Gedurende de middag neemt de buiigheid af en vooral in de westelijke helft van het land wordt het zonnig.
De noordwestenwind is nadrukkelijk aanwezig en op veel plaatsen matig of vrij krachtig (4-5 Bft.) Aan zee is de wind regelmatig krachtig, 6 Bft. De gevoelstemperatuur ligt in de middag tussen 5 en 9 graden. Ga je naar een festival trek dan een dikke jas aan of je kunt jezelf warm houden door regelmatig te dansen en springen.
Zondagavond daalt de temperatuur naar 5-8 graden. De wind neemt wel iets af, maar het voelt eind van de avond aan als een graad of 2. Het is dan wel waarschijnlijk overal droog.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close