Incidenten

Oogsttijd: let op voor modder op de weg

Blijham – Het is weer oogsttijd. Boeren en loonwerkers rijden met groot materieel om de oogst van het land te halen. De modder die daardoor op de weg komt, kan voor verraderlijk gladde wegen zorgen.

- advertentie - 

Campagne
De campagne – die twee week geleden van start ging – richt zich niet alleen op de boer die met zijn modderige oogstwagen de weg op moet, maar ook op de automobilist of motorrijder. Weggebruikers moeten tijdens oogsttijd alert zijn. Bij modder op de weg is het advies: pas je snelheid aan. Raak je toch in een slip? Onthoud dan: stuur recht, gas los en rustig uit laten rollen.

De campagne vraagt om onderling begrip. Als we in het verkeer rekening houden met elkaar, dan komt dat de verkeersveiligheid ten goede. Met elkaar dragen boeren en weggebruikers verantwoordelijkheid voor een veilige oogsttijd. Mooi veur mekoar!

Modder op de weg
Het verkeer op de Turfweg bij Blijham had zondagmiddag veel hinder van modder op de weg, het zorgde voor gevaarlijke situatie. Verschillende voertuigen gleden weg door de modder. Met een giertank wordt water op de weg gespoten en wordt geprobeerd om de weg vrij te krijgen. Wanneer de weg weer schoon is, is niet bekend.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close