Incidenten

Gele kleding ambulancepersoneel is verleden tijd

Regio – Voor het ambulancepersoneel in Noord-Nederland was het woensdag een bijzondere dag. Vanaf deze dag zullen medewerkers van Ambulancezorg Groningen, Kijlstra Ambulancezorg en UMCG Ambulancezorg de nieuwe kleding gaan dragen. Ze kregen het officieel overhandigd door kledingproducent HAVEP. De bekende geel met groene kleding verdwijnt. Het nieuwe uniform is turquoise gekleurd.

- advertentie - 

Waar komt de kleding vandaan?
De kleding wordt geproduceerd in Macedonië, Tunesië en Bangladesh. De kleding wordt gemaakt onder goede werkomstandigheden, waarop streng gecontroleerd wordt en met een loon naar leven.

Duurzaamheid
De kleding wordt gemaakt van milieuvriendelijke en recyclebare of circulaire materialen die minder belastend zijn voor het milieu. Oude kleding wordt ingezameld en op een duurzame manier opnieuw gebruikt.

Planning
De eerste nieuwe kleding wordt op 16 oktober 2019 uitgeleverd. Vanaf 2 december lopen alle ambulancemedewerkers van de Noordelijke provincies Groningen, Fryslân en Drenthe in nieuwe kleding. In fases volgt de rest van Nederland.

Het is een grote opdracht met grote maatschappelijke impact. De kleding zal in het hele land te zien zijn en gedragen worden. Het is alle partijen aan gelegen dat zowel de productie, de levering en de kleding zelf van opperbeste kwaliteit zijn, voldoet aan de normen maar ook comfortabel zit.

Cijfers en aantallen
Aantal mensen die nieuwe kleding krijgen: 5.500
Aantal stuks kleding dat geproduceerd gaat worden: 120.000
Looptijd overeenkomst is 8 jaar.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close