IncidentenRegionaal Nieuws

Agenten met 66 kilometer per uur op A28 voor beter pensioen

Groningen – De politie is maandagochtend gestart met hun langzaam rijden actie op de A28 van Groningen richting Meppel. De colonne, die rond 7 uur vetrok vanaf de Schweitzerlaan in Groningen, bestond uit circa 20 voertuigen van politie, brandweer, ambulance en douane.

- advertentie - 

De politie heeft deze actie georganiseerd omdat zij aandacht willen vragen voor een beter pensioen. De colonne is met 66 kilometer per uur vanaf Groningen over de A28 richting Meppel gaan rijden. De snelheid staat symbool voor de snelheid van de pensioenleeftijd die de dienders willen behouden. De actiecolonne maakt deel uit van een landelijke actie van verschillende vakbonden.

Bij Meppel zal de colonne met eenheden uit Noord-Nederland de snelweg verlaten en wordt het stokje overgenomen door eenheden van de regio Oost-Nederland. De colonne zal uiteindelijk eindigen in Den Haag.

Vijf honderd agenten
Naar verwachting gingen ruim vijfhonderd agenten uit het Noorden vandaag naar Den Haag om daar te demonstreren op het Malieveld. In totaal werden er op het Malieveld zo’n tienduizend demonstranten verwacht. Ook uit Winschoten vertrokken meerdere agenten per bus naar Den Haag.

De politie overtreedt met de actie de wet niet. De minimale snelheid op autosnelwegen in Nederland bedraagt 60 kilometer per uur. De politie is ook niet bang dat er ongelukken zullen gebeuren aan het einde van de colonne. De staart van de colonne wordt beveiligd door voertuigen van de landelijke eenheid van de politie. Automobilisten die achter de actiecolonne belanden zullen rekening moeten houden met een vertraging van ruim een half uur.

Foto’s: De Vries Media

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close