Gemeente

Wijziging afvalinzameling Pekela

Pekela- Om afval efficiënter in te zamelen heeft het college van de gemeente Pekela besloten de inzameling van huishoudelijk afval te wijzigen. De inzameling wijzigt met ingang van maandag 4 maart 2019 van twee naar vijf dagen.
Vanaf maandag 4 maart 2019 wordt het afval van de inwoners niet langer op twee vaste dagen ingezameld. De inzameling vindt plaats op wijkniveau en wordt  ingezameld op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag. Ook de ophaaldag verandert voor de meeste huishoudens. Inwoners ontvangen binnenkort een brief waarin wordt uitgelegd welke dag het afval wordt ingezameld per wijk. Daarnaast ontvangen ze een nieuwe afvalkalender.

- advertentie - 

Samen voor minder restafval
Het beter scheiden van afval is belangrijk omdat veel meer afval hergebruikt kan worden. Restafval uit de grijze container wordt namelijk verbrand en dat is schadelijk voor het milieu. “We zijn op de goede weg, de hoeveelheid restafval bedroeg in het jaar 2015 maar liefst 265 kg per inwoner en inmiddels is dit teruggebracht naar 150 kg per inwoner per jaar. Het streven is om te zakken naar 100 kg”, aldus wethouder Jaap van Mannekes.

Afval-app
Gemeente Pekela heeft een eigen (gratis) afval-app, de Afvalwijzer. Het grote voordeel hiervan is dat u automatisch een bericht krijgt wanneer u de container aan de straat kunt zetten. Als u deze app opent, voert u uw postcode en huisnummer in. Vervolgens ziet u in één oogopslag op welke dag u de gft-container, de restafvalcontainer, papiercontainer of PMD buiten kunt zetten.

Foto: PekelaNu.nl

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close