Gemeente

Reactie van de gemeente Pekela op het internetfilmpje van PowNed

Pekela – Er zijn signalen en vragen binnen gekomen bij de gemeente Pekela naar aanleiding van het uitgezonden internetfilmpje door televisiezender PowNed. Hierop willen wij graag als gemeente reageren.

- advertentie - 

Vorige week vrijdag, 22 februari 2019,  heeft de heer Grievink zijn werkzaamheden als vrijwilliger moeten staken vanwege gezondheidsredenen. Wij zijn de heer Grievink heel erg dankbaar voor de verrichte diensten en het is spijtig dat hij dit niet meer kan doen. Het stond al in de planning om hem in het zonnetje te zetten, maar toen kruiste PowNed ons pad.

Opnames PowNed ná sluitingstijd van het gemeentehuis
Zoals elke vrijdag is het gemeentehuis in Pekela om 12:00 uur gesloten. PowNed bezocht het gemeentehuis op het eind van de middag na sluitingstijd en zonder afspraak. Hier waren op dat moment alleen nog medewerkers van de schoonmaak aanwezig. De medewerkers wilden de journalist en de heer Grievink niet buiten laten staan en hebben daarom de deur geopend. Ze hebben aangegeven dat er op dat moment niemand aanwezig was. Vervolgens is de journalist verzocht om op een later moment terug te komen. Toen deze na herhaaldelijke verzoeken niet wilde vertrekken hebben de medewerkers het gebouw afgesloten. Hierbij hoort dat de schuifdeur in de centrale hal vanwege veiligheidsreden moet worden gesloten.

Waardering voor alle inzet
Het is vervelend dat de heer Grievink en de gemeente Pekela op deze manier in het nieuws komen. Het was ook een vervelende ervaring voor de betrokken medewerkers. De gemeente Pekela heeft juist veel waardering voor de inzet van de heer Grievink. We hebben als gemeente altijd veel aandacht voor onze vrijwilligers en alle vrijwilligersinitiatieven. Inmiddels is burgemeester Jaap Kuin bij de heer Grievink langs geweest. Volgende week brengt wethouder Jaap van Mannekes de heer Grievink nog een bezoekje.

Bereikbaarheid van de gemeente Pekela
De gemeente Pekela vindt het belangrijk om bereikbaar te zijn voor iedereen. Het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden of op afspraak. Burgemeester Jaap Kuin gaat graag met u in gesprek indien u vragen heeft over deze brief of de uitzending van PowNed. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak met ons maken, telefoon: 0597-617555.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close