Gemeente

Pekela herdenkt en Pekela viert

Pekela- Het Oranje Bevrijdings Comité Pekela (OBCP) organiseert en coördineert het programma, in samenwerking met tal van verenigingen en organisaties. Onmisbaar daarbij is de rol van de vele vrijwilligers die zich inspannen om alles succesvol te laten verlopen. Het programma is veelomvattend en bedoeld voor alle Pekelders.

- advertentie - 

De start vindt plaats op maandag, 8 april met een miniconcert in het verzorgingscentrum Clockstede waaraan medewerking wordt verleend door het amusementskoor de Zwalkers. In de loop van de week vinden een soortgelijk concert in het Dokhuis, een educatief programma voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen, de Koningsspelen en het 7×7 voetbaltoernooi op het Noordster sportpark plaats.

Bevrijdingstochten
De bevrijdingstochten voor fietsers, motoren, oldtimers, trikes en legervoertuigen op zaterdag 13 april zullen weer veel publiek op de been brengen. De gezamenlijke start is om 14.00 uur bij molen De Onrust op het Raadhuisplein in Oude Pekela. Het traditionele Oranjebevrijdingsconcert wordt gehouden op vrijdag 26 april in het multifunctioneel centrum De Binding en een dag later vinden op Koningsdag in de gehele gemeente van ’s ochtends tot ’s avonds laat  tal van activiteiten plaats die in het teken staan van sport, spel en ander vermaak. Ook kunnen de molens in Pekela door belangstellenden worden bezocht.

Op 4 mei zullen herdenkingsdiensten worden gehouden en vinden er in Boven Pekela, Nieuwe en Oude Pekela herdenkingsplechtigheden plaats. Daaraan wordt medewerking verleend door Scouting Pekela, muziekvereniging Excelsior en leerlingen van het Dollard College.

Het volledige programma
Het volledige programma met vermelding van locaties en tijdstippen staat vermeld op de site van de gemeente Pekela en in de speciale uitgave Pekela herdenkt – Pekela viert die onlangs huis aan huis in de gemeente Pekela is verspreid.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close