Gemeente

Onthulling oorlogsmonument in Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela- In januari 2018 is het oorlogsmonument aan de DS Sicco Tjadenstraat C53 te Nieuwe Pekela gestolen. Dit monument heeft 70 jaar dienst gedaan als gedenkteken voor het oorlogsleed dat de inwoners  van  Nieuwe Pekela en daarbuiten hebben ondergaan. Een gedenkmonument heeft een zeer belangrijke waarde en daarom wordt er een nieuw monument geplaatst. De onthulling van het nieuwe monument is op donderdag 18 april 2019 om 11:00 uur.

- advertentie - 

Oorlogsleed blijven herdenken
Wethouder Jaap van Mannekes: “Het stelen van een oorlogsmonument is een respectloze daad. Het herdenken van onze oorlogsslachtoffers is van grote waarde en daarom wordt er een nieuw oorlogsmonument op dezelfde plek geplaats.”

Het nieuwe oorlogsmonument
Beeldhouwer Mark Witteveen heeft het nieuwe oorlogsmonument ontworpen. Bij het tot stand komen van het ontwerp zijn leerlingen van OBS de Linde, OBS Theo Thijssen en CBS Groen van Prinstererschool betrokken. Portretten van de schoolkinderen uit Nieuwe Pekela zijn verwerkt in het nieuwe monument als commitment van kinderen aan een vreedzame, veilige en solidaire toekomst.

De officiële onthulling
De onthulling van het nieuwe oorlogsmonument is op donderdag 18  april 2019 om 11:00 uur. Het voltallige college van B & W van de gemeente Pekela is aanwezig tijdens de onthulling van het nieuwe monument.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close