Gemeente

Leerlingen uit Pekela planten bomen tijdens Boomfeestdag

Nieuwe Pekela Op woensdag 13 maart 2019 wordt de Nationale Boomfeestdag gevierd. Op deze dag planten 10 basisschoolleerlingen van basisschool de Linde bomen bij de dierenweide in Nieuwe Pekela. Wethouder Jaap van Mannekes plant rond 10.00 uur samen met leerlingen de eerste boom als startsein voor deze ochtend.

- advertentie - 

Programma
Dit jaar helpen leerlingen van basisschool de Linde mee om de bomen te planten. Zij verzamelen vanaf 10.00 uur bij de dierenweide aan de Beukenlaan in Nieuwe Pekela en worden welkom geheten door wethouder Jaap van Mannekes. Medewerkers van de afdeling ‘Groen’ van de gemeente Pekela zijn aanwezig om de kinderen te begeleiden en waar nodig te helpen.

Nationale Boomfeestdag
De Boomfeestdag staat voor het behoud van bomen in de natuur en werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 60 jaar later, worden er jaarlijks door ruim 115.000 kinderen enthousiast bomen geplant! www.boomfeestdag.nl

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close