Gemeente

College van B&W steekt handen uit de mouwen

Oude Pekela- Op zaterdag 16 maart heeft het college van B&W van de gemeente Pekela de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. Burgemeester Jaap Kuin, wethouder Henk Busemann, wethouder Hennie Hemmes en wethouder Jaap van Mannekes dragen een steentje bij aan het opknappen van de buitenplaats van de kinderboerderij in Oude Pekela. NLdoet is één van de grootste vrijwilligersacties van Nederland.

- advertentie - 

Tijdens deze dag is er een overkapping gemaakt voor de fietsen van de medewerkers die onder een overkapping kunnen staan. Ook is er onder- en achter de overkapping een stuk grond geëgaliseerd en betegeld. Op het betegelde pleintje is een picknicktafel waaraan de medewerkers van de kinderboerderij in de zomer buiten kunnen zitten. Helaas zat het weer niet mee tijdens deze dag.

De klus
Het afgelopen jaar is er al behoorlijk wat werk verricht om de kinderboerderij er representatief uit te laten zien. Het pleintje buiten is nog niet onder handen genomen. Het doel is om een overkapping te maken waar de fietsen van medewerkers kunnen staan. Ook is het de bedoeling dat onder- en achter de overkapping het stuk grond wordt geëgaliseerd en betegeld. Op het betegelde pleintje komt een picknicktafel waaraan de medewerkers van de kinderboerderij in de zomer buiten kunnen zitten.  

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

Foto’s: PekelaNu.nl

 

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close