Gemeente

Burgemeester Jaap Kuin reikt lintjes uit aan drie Pekelders

Pekela – Gisteren, vrijdag 26 april 2019, reikte burgemeester Jaap Kuin een Koninklijke Onderscheiding uit aan drie decorandi. Het gaat om mevrouw Zijl-Niezen, de heer Mantjes en de heer Lap. De uitreiking van de lintjes vond plaats in MFC de Binding.

- advertentie - 


Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De drie decorandi mogen zich na de uitreiking op vrijdag 26 april 2019 Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Mevrouw Annie Katrina (Anneke) Zijl- Niezen (63 jaar) uit Oude Pekela
Mevrouw Zijl-Niezen is al sinds 1990 actief als vrijwilligster bij diverse verenigingen en stichtingen in Pekela. Zij is medeoprichtster en voorzitter van het shanty amusementskoor “de Zwalkers”. Als secretaris is zij betrokken bij het Oranje Bevrijdings Comité Pekela en zij is bestuurslid voor de Partij van de Arbeid. Tevens had Mevrouw Zijl-Niezen een actieve rol als vrijwilliger bij het Astmafonds (tegenwoordig: longfonds), bij voetbalvereniging Noordster en bij een kookgroep waarbij gekookt werd voor eenzame en minder bedeelde inwoners van Pekela. Een geweldige inzet als vrijwilliger binnen de Pekelder samenleving

Meneer Geert Mantjes (64 jaar) uit Oude Pekela
De heer Mantjes spant zich al vanaf 1989 in voor de Diabetesvereniging Nederland, afdeling Oost-Groningen. De heer Mantjes geeft lezingen/workshops over diabetes en voorziet patiënten en hun naasten van adviezen hierover. Tevens is hij insuline pompinstructeur. Zijn kennis over het onderwerp is groot en deelt deze met de vereniging en patiënten. Een blijk van grote betrokkenheid en een waardevolle inzet voor de Pekelder samenleving.

 De heer Christof Lap (81 jaar) uit Oude Pekela
Sinds 1978 zet de heer Lap zich in voor de Politiehonden Vereniging de Toekomst in Oude Pekela. Vanaf dag één is hij betrokken bij het bestaan van de vereniging. Naast het voorzitterschap geeft hij trainingen, organiseert hij demonstraties en is hij inspecteur bij wedstrijden. Tevens verzorgt hij het baanonderhoud en is werkzaam in de kantine. De heer Lap zet zich al lange tijd op gedreven wijze in voor de Pekelder samenleving.

Alle drie personen hebben en zetten zich nog steeds belangeloos in voor de Pekelder samenleving en verdienen vanwege hun betrokkenheid een Koninklijke Onderscheiding.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close