Cultuur

Mannenkoor Albatros start nieuwe koorklas

Nieuwe Pekela – Het zangseizoen van mannenkoor Albatros is weer begonnen, nieuwe nummers worden ingestudeerd en het befaamde repertoire wordt hier en daar opgefrist. De zanglessen voor de solisten en leden die daar behoefte aan hebben zijn weer begonnen en een nieuwe koorklas voor aspirant leden wordt opgestart.

- advertentie - 

Een koorklas onder leiding van een ervaren zangpedagoog die de zangstem uitstekend weet te ontwikkelen.

Mannen die ambitie hebben om in dit prachtige koor mee te zingen worden van harte uitgenodigd. Daarom houdt Albatros op maandag 10 februari ’s avonds om half acht een open repetitie in het Albatroshuis, Abraham Westerstraat A83 in Nieuwe Pekela. Zo kunnen geïnteresseerden vrijblijvend en in een gemoedelijke sfeer kennis maken met het koor.

Het Albatrosrepertoire bestaat uit gospels en hymnen alsmede Russische Kozakken- en kerkliederen. Hiermee heeft het koor een indrukwekkende naam opgebouwd, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Engeland en Rusland. Bijna ieder jaar wordt er een buitenlandse concertreis gemaakt en zijn er meerdere optredens in Nederland en Duitsland.

De leden komen niet alleen uit de Pekela’s maar uit de hele provincies Groningen, Drente en Friesland. Mannen die niet alleen komen om te zingen op de wekelijkse repetitie op maandagavond. Een repetitie waarbij door de dirigent hard gewerkt wordt aan de koorklank en met regelmatig een vleugje humor. Het is ook het ontmoeten, voorafgaand aan de repetitie een kop koffie en in de pauze een glas fris en een gezellig praatje. En vaak blijft ook na afloop een aantal mannen bijeen voor een hapje en een drankje.

Voor meer informatie kunt u bellen met Laurens Schreuder  06 398 800 40 of kijkt u op www.albatros-koor.nl

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close